Veilig Internet

Gebruiken uw website, Ee-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden? En, als dat niet zo is, wat kunt u daaraan doen?

Als onderdeel van onze Premium service worden sites gescand op applicatie kwetsbaarheden en testen we op de juiste implementatie van Https / SLL.

E-mail wordt vaak onveilig via een verouderd protocol verstuurd. Dit betekent niet alleen dat berichten gemakkelijk te onderscheppen en te lezen zijn, maar is ook de oorzaak van phishing. Phishing zorgt voor gedupeerde consumenten en reputatieschade en fraude.
Om dit tegen te gaan moeten uw hosting- en mailproviders ervoor zorgen dat moderne internetstandaarden op de juiste manier ingesteld staan.

Wij testen niet alleen of standaarden tegen mail-spoofing (iemand anders verstuurt e-mail namens uw domein) op uw domeinnaam aanwezig zijn, maar ook of ze voldoende strikt zijn ingesteld, zodat misbruik van een domein echt wordt tegengegaan.

Laten de testresultaten tekortkomingen zien? Geef dat dan door aan uw provider(s). Maakt u gebruik van een eigen internetverbinding, webserver of mailserver dan moet u zelf aan de slag. Om de test zelf uit te voeren, kunt u naar https://www.internet.nl gaan en daar uw website invoeren. Ook kunt u daar uw E-mail beveiliging testen.
Uw website en E-mail worden dan onder andere op de volgende onderdelen getest:

  • Verbinding voldoende beveiligd (Https/TLS (SSL))
  • Domeinnaam ondertekend (DNSSEC)
  • Aanwezigheid van veilige E-mailstandaarden DMARC, DKIM, SPF en (start)TLS

Indien DMARC, DKIM en SPF actief zijn, dan kunnen ontvangers phishing- of spammails die uw domeinnaam in het afzender-adres misbruiken, scheiden van uw echte E-mails.

Omdat het gebruik van veilige standaarden bijdraagt aan een hogere veiligheid en consumentenvertrouwen, vinden we het belangrijk hierop te controleren. Daarom verzoeken we u deze standaarden door uw hosting provider te laten activeren. Mocht u hierbij problemen ondervinden, laat dit dan weten via dnssec@forus-p.com met vermelding van uw hosting partij, telefoonnummer en contactpersoon aldaar, zodat ForusP contact met hun op kan nemen.

Wij vinden het belangrijk om samen met u het internet voor u en uw klanten veiliger te maken.